Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma PDF İndir

Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma PDF indir, Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma kitabı Dr. Duygu Eroğlu Çopur tarafından yazılmıştır ve 108 sayfadan oluşmakta ve 16.5 x 24 cm boyutundadır. Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma kitabının kapağı ise Karton Kapak özelliğine sahiptir.
TÜRKÇE dilinde yazılmış olan Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma kitabını 9786254339714 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma kitabını PDF indir.

Dijital Öykü ile Metin Temelli Dil Bilgisi Öğretimi: Pragmatik ve Yarı Deneysel Bir Çalışma PDF İndir


“Dili kurallı kullanmak etkili iletişimin anahtarıdır.”Çağın gereği olarak dijital teknolojilerin öğrenme ortamlarında ve materyallerinde kullanılması, pek çok duyuya aynı anda seslenen çoklu ortam araçlarından yararlanılması ilgi çekiciliği artırmakta ve kalıcılığın sağlanmasında etkili olmaktadır. Dijital öyküleme ve dijital öykünün dil bilgisi kavramlarını kural ezberleterek değil, sezdirme ve uygulama yoluyla vermede etkili olacağı düşünülmektedir. İçinde bulunulan çağın gereği olarak teknolojiyle eğitimi bütünleştirmek, öğrencilerin çağın gereklerine uygun becerilere sahip olması önemlidir. Bu becerilerin kazandırılması için de Türkçe Dersi Öğretim Programının öngördüğü şekilde çoklu medya araçları -video, ses, bilgisayar gibi- olarak adlandırılan bilgi ve iletişim teknolojilerinin öğrenim ortam- larında etkin biçimde kullanımını önemlidir. Eğitimde, 21. yüzyıl becerilerini geliştirecek nitelikte teknolojik gelişmelere uygun yöntem ve tekniklerin kullanıması kaçınılmazdır. Bu bağlamda, dijital öykü; resim, müzik, ses kaydı, video vb. çoklu medya araçlarının kullanması ile teknolojinin öğrenim ortamları ile birleştirilmesine etki eden ve 21. yüzyıl becerilerinin pek çoğunu kapsayan araçlardan biridir. Bu çalışmamın metin temelli olarak dil bilgisi konularının sezdirilmesinde çağdaş bir metin anlayışı ve yöntem olarak alana katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Türkçe ders kitaplarında yer alan dinleme metinleri gibi dijital öyküler ve dijital öykü şeklinde tasarlanmış etkinliklere de ders kitaplarında yer verilebileceği öngörülmektedir.

Yorum yapın